background

05 August 2017

NEXT PLAN TTC

Assalamualaikum semua..

Wah..lamanya tak menaip kat sini,tak tau dah nak cerita ape..Sekarang dah bulan 8,maksudnya dah 8 bulan selepas laparoscopy, kalau ikutkan plan pada tahun 2015 aku akan proceed IVF sekali lagi sekiranya masih belum dikurniakan zuriat ,tapi bukan tahun ni laa..aku akan proceed IVF insyaAllah next year..IVF seperti biasa sebab tak ada frozen embrio masa IVF yang 1st dulu pada jan 2016..

Dalam masa yang sama aku nak uruskan tentang pengambilan anak angkat.Masih mencari2 lagi maklumat-maklumat tentang pengangkatan ni.Dan nak minta tolong kat semua jugak jika ada sebarang maklumat atau ilmu tentang pengambilan anak angkat boleh share kat sini.Lagi lambat daftar lagi lambat la proses pengangkatan tu..Walaupun dah daftar dengan kebajikan masyarakat tapi still tak ada apa2 maklum balas. Dari 2014 dah daftar..Dah 3 tahun dah..

So ape yang aku buat sekarang hanya lah conceive seperti biasa, makan acid folic,habatus sauda capsul dan herba cina yang baru je 1 bulan pengambilan.

Masih menggunakan OPK untuk waktu subur,dan ternyata waktu subur tidak mengecewakan..Senang nak detect..Masih tiada rezeki.Allah maha perancang..Ada hikamh disebalik semua ni..Kita enjoy dulu naaa...Bercuti cuti dulu,jangan stress..pesanan kepada semua jugak..InsyaAllah semua baik baik belaka..Doakan yang baik2 yee..

Nanti InsyaAllah jan 2018 akan update tentang IVF sekali lagi..Assalamualaikum

2 comments:

  1. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. sis, after operation haritu period mcmmana? teratur tak? ada jumpa dr. hamid lg tak?

    ReplyDelete